SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
24. maijā, 2010
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Lauku attīstība
2
2

LAD strukturālas izmaiņas, reālajā darbībā jauna maz

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ir mainījusies valsts meliorācijas jautājumus pārzinošā iestāde, tādēļ reorganizēta Aiviekstes meliorācijas sistēmu valsts pārvalde.

FOTO: www.kp.ru

Šā gada sākumā mainījās valsts meliorācijas jautājumus pārzinošā iestāde. Meliorācijas kadastru un tehnisko noteikumu, kā arī meliorācijas pasu izsniegšanu Lauku atbalsta dienests (LAD) nodeva valsts SIA „Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” atbildībā. Tātad visi meliorācijas jautājumi, sākot no šā gada janvāra, jārisina šajā valsts kapitālsabiedrībā.

Šajā sakarā LAD reorganizējis Aiviekstes meliorācijas sistēmu valsts pārvaldi:

  • ar Lauku reģistru saistītie uzdevumi ir nodoti LAD Ziemeļaustrumu reģionālajai lauksaimniecības pārvaldei;
  • ar meliorācijas kadastru un ar melioratīvo hidrometriju saistītie uzdevumi - valsts SIA „Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” (ZMNĪ).

LAD Juridiskā departamenta direktores vietnieks Gundars Jankovs skaidro, ka pakāpeniski ZMNĪ nodoti arī visi reģistri un dokumentācija un tagad praktisko lietu sakārtošana starp iestādēm beigusies. Arī daļa darbinieku aizgājuši strādāt uz ZMNĪ, bet daļa darbu turpina citās LAD Ziemeļaustrumu reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs.

"Joprojām jautājumus, kas saistīti ar meliorāciju, fiziski var nokārtot tajās pašās telpās Aiviekstē. "

„Aiviekstes biroja telpas, kurās līdz šim mūsu darbinieki nodarbojās ar meliorācijas jautājumiem un kas ir ZM īpašums, daļēji ir LAD reģionālo struktūrvienību rīcībā. Bet joprojām jautājumus, kas saistīti ar meliorāciju un kas jākārto ZMNĪ, fiziski var nokārtot tajās pašās telpās Aiviekstē, kā tas notika līdz šim,” skaidro direktores vietnieks. „Savukārt jautājumus, kas saistīti ar būvniecību – būvatļauju izsniegšana, uzraudzība u. tml., sākot no 2010. gada 16. marta –, jākārto pašvaldībā. Tātad iedzīvotājiem lielu izmaiņu, kurp doties saistībā ar meliorācijas jautājumiem, nav, bet visi jautājumi, kas saistīti ar būvniecību, turpmāk būs vienuviet - būvvaldē.”

Mainījušies apkalpojamo teritoriju nosaukumi

Ar izmaiņām LAD nolikumā nostiprināta arī pašreizējā LAD struktūra, nosakot, kuras administratīvās teritorijas apsaimnieko katra LAD reģionālā pārvalde. Tas saistīts ar teritoriālo reformu, kuras rezultātā izveidojusies jauna Latvijas novadu karte. ZM Lauku attīstības atbalsta departamenta Valsts atbalsta plānošanas nodaļas vadītāja vietniece Biruta Ingiļāvičute saka: „Tādēļ LAD nolikumā bija nepieciešami tehniski grozījumi, kas ir jauni pēc formas, bet pilnībā atbilst vecajam saturam jeb reālajam Latvijas valsts teritorijas iedalījumam. LAD reģiona nosaukums nav mainījies, bet bijušie rajonu nosaukumi ir aizstāti ar novadiem, kuru katrs reģions apkalpo. Vienīgi pāris vietās Latvijā ir novads, kas izveidojies starp vecā teritoriālā iedalījuma – rajonu – robežām, un tad šo novadu iedzīvotājiem būtu jāapskatās, uz kuru LAD reģionālo pārvaldi turpmāk būs jādodas ar saviem iesniegumiem.”

"Būvniecības lietas – būvatļauju izsniegšana, uzraudzība u. tml., sākot no 2010. gada 16. marta –, jākārto savas pašvaldības būvvaldē."

Visas strukturālās izmaiņas nostiprinātas arī normatīvajos dokumentos, un valdībā 2010. gada 12. maijā apstiprināti noteikumi Nr. 438 „Grozījumi Ministru kabineta 2004. gada 19. oktobra noteikumos Nr. 876 „Lauku atbalsta dienesta nolikums””, kas stājās spēkā šā gada 20. maijā.

Ja iedzīvotājiem ir vēlēšanās ar LAD sazināties digitāli, nekur fiziski nedodoties, tas ir iespējams (laipni aicināti!) elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS, www.lad.gov.lv/lv/elektroniska-pieteiksanas-sistema). Ar katru mēnesi iedzīvotāju, kas šīs priekšrocības izmanto, kļūst vairāk.

LAD – jauns Klientu centrs

Jaunums - ēkā Republikas laukumā 2, Rīgā, trešajā stāvā, no 21. maija darbojas LAD Klientu apkalpošanas daļa. Darbu joprojām turpina arī „karstais” tālrunis 67095000, uz kuru piezvanot atbildes saņemsit darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00.

"Ēkā Republikas laukumā 2, Rīgā, trešajā stāvā, no 21. maija darbojas LAD Klientu apkalpošanas daļa."

LAD reģionālās lauksaimniecības pārvaldes

Nr.p.k.

Reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Reģionālās lauksaimniecības pārvaldes aptvertās administratīvās teritorijas (novadi)

1.

Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Talsu, Rojas, Dundagas, Tukuma, Jaunpils, Engures, Kandavas, Ventspils novads

2.

Dienvidkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Alsungas, Kuldīgas, Brocēnu, Saldus, Skrundas, Aizputes, Durbes, Grobiņas, Pāvilostas, Priekules, Rucavas, Nīcas, Vaiņodes novads

3.

Zemgales reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Jelgavas, Auces, Bauskas, Dobeles, Iecavas, Ozolnieku, Rundāles, Tērvetes, Vecumnieku novads

4.

Lielrīgas reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Lielvārdes, Ķeguma, Ogres, Ikšķiles, Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Garkalnes, Ropažu, Mālpils, Siguldas, Inčukalna, Carnikavas, Ādažu, Saulkrastu, Baldones, Krimuldas, Stopiņu, Sējas, Neretas, Jaunjelgavas, Pļaviņu, Kokneses, Aizkraukles, Skrīveru novads

5.

Viduslatvijas reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Aknīstes, Salas, Jēkabpils, Viesītes, Krustpils, Cesvaines, Lubānas, Ērgļu, Madonas, Varakļānu novads

6.

Ziemeļvidzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Alojas, Amatas, Beverīnas, Burtnieku, Cēsu, Līgatnes, Limbažu, Mazsalacas, Naukšēnu, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Rūjienas, Salacgrīvas, Smiltenes, Strenču, Valkas, Valmieras, Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas novads

7.

Ziemeļaustrumu reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Gulbenes, Balvu, Baltinavas, Rugāju, Viļakas, Alūksnes, Apes novads

8.

Austrumlatgales reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Rēzeknes, Viļānu, Ludzas, Ciblas, Zilupes, Kārsavas novads

9.

Dienvidlatgales reģionālā lauksaimniecības pārvalde

Aglonas, Riebiņu, Līvānu, Preiļu, Vārkavas, Daugavpils, Ilūkstes, Dagdas, Krāslavas novads

Avots: ZM

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI