E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23296
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Bioloģiskās lauksaimniecības apmācībām var pilnvarot jebkuru uzņēmuma darbinieku

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. maijā, 2021
Mārīte

Kā LAD tiek vērtēta atbilstība bioloģiskajai darbībai, ja uzņēmumam ir divi dalībnieki, no kuriem vienam ir bioloģiskā kursa sertifikāts un otrs (bez bioloģiskā kursa sertifikāta) iegūst vairāk par 50% uzņēmuma? Vai ir jāziņo par saimniecības pārņemšanu un dalībniekam jāiegūst bioloģiskais sertifikāts (otrs dalībnieks saglabā uzņēmuma daļas)? Uz ko attiecas prasība par bioloģisko izglītību?

A
atbild:
27. maijā, 2021
Zemkopības ministrija
Gunta Bāra, Lauku attīstības atbalsta departamenta eksperte

Prasība par 160 stundām bioloģiskajām apmācībām ir klientiem (fiziskām vai juridiskām personām), kas 2021. gadā pirmo reizi uzsāk saimniecības vai uzņēmuma sertifikāciju.

Uzņēmuma vadītājs bioloģiskās lauksaimniecības apmācībām var pilnvarot jebkuru uzņēmuma darbinieku – apmācības nav jāiziet visiem uzņēmuma īpašniekiem vai dalībniekiem. Ja uzņēmumā jau ir dalībnieks, kas ir apguvis bioloģiskās lauksaimniecības apmācības, tad nekāda pārņemšana nav nepieciešama.

Uzņēmums LAD paralēli 2021. gada vienotajam iesniegumam iesniedz arī bioloģiskās lauksaimniecības apmācību apliecinošo dokumentu un papildus paskaidro, ka uzņēmuma vadītājs BLA apmācībām pilnvaroja un tās apguva attiecīgais uzņēmuma dalībnieks.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas