DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes

Valsts prezidents: “Zemkopība ir stilīga, tāpēc ka tiek ieviestas jaunās tehnoloģijas un citas modernas lietas”

Autors: Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna Zemkopības ministrijas konkursa lauksaimniekiem un pārtikas ražotājiem “Sējējs 2024” laureātu apbalvošanas ceremonijā

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze!

Augsti godātais Zemkopības ministra kungs!

Dārgie draugi!

Klātesošie!

Man ir tiešām liels prieks būt kopā ar jums jau otro gadu pēc kārtas. Jau pagājušogad tiekoties, es biju ļoti pozitīvi pārsteigts un iespaidots, redzot tik lielu entuziasmu un pārliecību par to, ko jūs darāt. Gribu teikt lielu paldies organizētājiem un zemkopības ministram, ka uzaicinājāt vēlreiz.

Tas ir ļoti svarīgi, ka mēs tiekamies katru gadu un godinām lauksaimniekus dažādās ļoti svarīgās nominācijās. Pagājušajā gadā man bija gods pasniegt balvu par mūža ieguldījumu. Šogad apzināti, nenoniecinot nevienu no nominācijām, es vēlējos pasniegt balvu šajā nominācijā gada jaunajam veiksmīgajam zemniekam.

Šī gada laikā esmu bijis ļoti daudzos Latvijas novados. Esmu ticies ar daudziem zemniekiem daudzās saimniecībās. Un tas, ko es redzu, daudzās saimniecībās saimnieko vairākas paaudzes – gan vecvecāki, gan vecāki, gan arī jaunā paaudze. Mani priecē, ka daudzās vietās es redzu jaunus un enerģiskus cilvēkus, kuri ir gatavi turpināt darbu lauksaimniecībā, turpināt zemkopības tradīciju savā novadā, savā sētā.

Bet zemkopība nav tikai par tradīcijām un tradicionālo saimniekošanu. Zemkopība ir stilīga, tāpēc ka tiek ieviestas jaunās tehnoloģijas un citas modernas lietas.

Daudzi jauni cilvēki vēl domā, vai viņiem pārvākties no laukiem uz pilsētu, vai turpināt saimniekot savu tēvu un tēvutēvu saimniecībās? Tādēļ ir ļoti svarīgi, ka mēs izceļam jaunos veiksmīgos zemniekus. Šeit izskanēja aicinājums neslēgt skolas, parūpēties par ceļiem.. Bet es teikšu tā – skolas būs tur, kur būs cilvēki. Cilvēki būs tur, kur būs darbs. Un darbu bieži vien nodrošināt jūs – lauksaimnieki.

Strādāsim kopā, lai būtu tie ceļi, lai būtu tās skolas un lai lauki netukšotos! Tas nebūs viegli, bet kopā mēs to varam paveikt!

25. oktobrī Mālpils muižā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pasniedza balvu nominācijā “Jaunais veiksmīgais zemnieks” Latvijas labākajam jaunajam lauksaimniekam Artim Čoičam no Ludzas novada Salnavas pagasta Zemkopības ministrijas konkursa lauksaimniekiem un pārtikas ražotājiem “Sējējs 2024” laureātu apbalvošanas ceremonijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI