NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
10. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Darba tiesības
1
3
1
3

Pārceltā darbadiena – 13. novembris

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šajā darba nedēļā valsts un pašvaldību institūcijās ir sešas darbadienas, jo 13. novembris ir no 19. novembra pārceltā darbadiena. Šo kārtību ir aicināti ievērot arī komersanti.

Ministru kabineta 2020. gada 30. jūnija rīkojums Nr. 354 “Par darba dienu pārcelšanu 2021. gadā”, pamatojoties uz Darba likuma 133. panta ceturto daļu, paredz no valsts budžeta finansējamās institūcijās, kurās noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai, pārcelt darba dienu no piektdienas, 2021. gada 19. novembra, uz sestdienu, 2021. gada 13. novembri. 

Tādējādi nākamajā – Valsts svētku nedēļā –, kad ceturtdien, 18. novembrī, iekrīt valsts svētki, Latvijas Republikas proklamēšanas diena, sekojošā piektdiena, 19. novembris, visās valsts un pašvaldību institūcijās būs brīvdiena un kopā ar nedēļas nogales dienām veidos kopumā četras brīvas dienas.

Jāatgādina, ka, pielāgojoties darbadienas pārcelšanai, iedzīvotājiem jāseko līdzi izmaiņām valsts un pašvaldību sniegtajos pakalpojumos.

Gadījumā, ja šajā laikā iekrīt atvaļinājums vai papildatvaļinājums, jāatceras, ka darbadienu pārcelšana tiek īstenota, ievērojot principu, ka darbadiena ir pārceļama ar visām tiesībām un pienākumiem. Proti, izolētā darbadiena tiek pārcelta, ņemot vērā to, kādas tiesības darbinieks būtu ieguvis un kādi pienākumi darba devējam attiecībā pret darbinieku būtu jāievēro, ja izolētā darbadiena nebūtu pārcelta uz citu dienu.

Ja uzņēmumā ir izdots rīkojums par darbadienu pārcelšanu no 19. novembra uz 13. novembri un pārceltā darbadiena, 19. novembris, iekrīt darbinieka atvaļinājuma periodā, tad kā atvaļinājuma diena ir kvalificējams arī 13. novembris, uz kuru ir pārcelta 19. novembra darbadiena. Tas nozīmē, ka 13. novembris darbiniekam būs apmaksāta atvaļinājuma diena, savukārt 19. novembris darbiniekam ir atpūtas diena.

Plašāk par tēmu:

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI