E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8981
Lasīšanai: 3 minūtes
2
3
2
3

Pret nevēlamiem viesiem var uzstādīt aizliedzošu ceļa zīmi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. februārī, 2016
Ieva

Tātad, kur mums jāgriežas, lai mēs varētu uzstādīt zīmi – iebraukt tikai ar atļaujām nama iedzīvotājiem? Lieta sekojoša, par zemi maksājam lielu naudu, uzceļot blakus 4.stāvīgu māju, sākās problēmas, ir tik nekaunīgi kaimiņi, kuri brauc mūsu pagalmā un novieto savus auto. Kad aizrādām, protams, ir skandāls, uzlieciet zīmi, ka tas privāts, nekur nav teikts, ka te nevar likt! Pašiem viņiem ir pazemes stāvvieta, laukums un tāpat pie mājas ir vieta, vienalga, par maz, brauc mūsu pagalmā. Ir nepatīkami, ka mēs paši kopjam, tīram sniegu un te atbraucu mājās, jau priekšā manā vietā ir svešs auto. Lūdzu dodiet padomu, kā mums atrisināt šo samilzušo problēmu, lai nebūtu jābojā mums savi nervi?

A
atbild:
23. februārī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Lai nepiederošas personas nenovietotu savus transportlīdzekļus Jūsu dzīvojamai mājai piederīgā teritorijā, patiešām pirms iebraukšanas tajā (vai autostāvvietā) iespējams uzstādīt ceļa zīmi - iebraukt aizliegts, norādot, ka to drīkst tikai mājas iedzīvotāji, kam izsniegtas caurlaides ar numuriem.

Taču, lai ceļa zīme būtu oficiāla (nevēlamie pagalma viesi to nevarētu apstrīdēt, bet savukārt policija par aizlieguma pārkāpšanu būtu tiesīga uzlikt administratīvo sodu), pirms tam ir jāveic vairākas darbības.

Kā pirmais ir nepieciešams visu dzīvokļu īpašnieku 100% balsojumu “par” (kopsapulci atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likumā noteiktajai kārtībai var rīkot arī aptaujas veidā); tad ar sapulces dalībnieku parakstītu protokolu/lēmumu un iesniegumu par ceļa zīmes uzstādīšanu attiecīgajā teritorijā varat doties uz valsts a/s "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Satiksmes organizācijas pārvaldi (Rīgā) vai reģionālo nodaļu (ārpus galvaspilsētas).

Sīkāk par šo procedūru izklāstīts LV portāla rakstā “Ceļa zīme privātā teritorijā – kad vieni savas tiesības apzinās, bet citi tās neņem vērā”.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas