E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8136
Lasīšanai: 2 minūtes

Kārtot mantojuma lietas jādodas pie zvērināta notāra

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. oktobrī, 2015
Ilga

Labdien! Man pieder viena ceturtā domājamā daļa no lauku īpašuma. Pēc tēva nāves tas tika sadalīts 4 daļās. Tagad nomira mamma. Es vēlos pieteikties mantojumam, jo ir problēmas dzīvot vienā mājā ar māsu. Kā pareizi to izdarīt? Turklāt pēc tēva nāves mantojumā palika arī mežs, bet māsa ar vīru ar šantāžu un citādi panāca manu parakstu 2006.gadā.Vai es varu pretendēt uz visu mantojuma trešo daļu, ja 1993.gadā pēc tēva nāves man ir tiesas spriedums, kur viss mantojums ir sadalīts 4 vienādās daļās. Paldies.

A
atbild:
15. oktobrī, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Kārtot mantojuma lietas jādodas pie zvērināta notāra. Kontaktinformācija pieejama Latvijas notāru oficiālajā mājaslapā. Ar došanos pie notāra nevajadzētu vilcināties.

Notariāta likuma 311.pants paredz, ka mantošanas iesniegums jāiesniedz zvērinātam notāram, kas praktizē tajā apgabaltiesas darbības teritorijā, kurā bija mantojuma atstājēja pēdējā deklarētā dzīvesvieta, bet, ja tā nav zināma, – pēc mantojamās mantas vai tās galvenās daļas atrašanās vietas.

Ejot pie notāra, līdzi jāņem sava pase vai personas apliecība, mirušās personas miršanas apliecība, radniecību pierādošie dokumenti, piemēram, dzimšanas apliecība, un zemesgrāmatu apliecības.

Uz Jūsu mātes atstāto mantojumu ir tiesības pieteikties visiem likumiskajiem mantiniekiem neatkarīgi no tā, cik lielu daļu no tēva atstātā mantojuma mantoja katrs mantinieks.

Plašāku skaidrojumu par mantojuma pieņemšanu lasiet rakstā „Mantojuma pieņemšanas veidi: likumiskā mantošana”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas