E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7819
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par nostrādājamo laiku pēc atlūguma iesniegšanas puses var vienoties

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. augustā, 2015
Jānis

Labdien, man būtu jautājums par darba attiecību pārtraukšanu sakarā ar to, ka es pārceļos uz citu pilsētu dzīvot un strādāt. Cik ilgi man ir jāstrādā pēc atlūguma uzrakstīšanas, pamatojoties uz dzīvesvietas maiņu?

A
atbild:
31. augustā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja dzīvesvietas maiņa nav saistīta ar to pašu darbavietu citā pilsētā un Jūs iesniedzat darba devējam iesniegumu par darba attiecību pārtraukšanu, tad atbilstoši Darba likuma 100.panta 1.un 4.punktam kopš iesnieguma saņemšanas darba attiecības var turpināt maksimāli vienu mēnesi. Vai abas puses savstarpēji vienojas par citu laiku, piemēram, 2 nedēļām, 10 dienām u.tml.

Viena mēneša termiņš likumā ir noteikts tādēļ, lai darbinieku maiņas gadījumā darba devējs var atrast citu darbinieku, kas strādās Jūsu vietā.

Rakstot darba devējam iesniegumu par darba attiecību pārtraukšanu, Jūsu gadījumā iemesls nav jānorāda. Darba attiecību pēdējā dienā Jums ir jāsaņem visas summas, kas Jums pienākas no darba devēja – alga par pēdējo nostrādāto laiku, atvaļinājuma kompensācija proporcionāli nostrādātajam laikam.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas