E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7468
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības uz blakus darbu var ierobežot darba līgums

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūnijā, 2015
zane

Labdien! Mani interesē jautājums. Ja es strādāju vienā darbā, bet zemās algas dēļ gribu strādāt papildus darbu, vai darba devējs līdz ar to, ka man ir otrs darbs, var likt minimālas stundas vai līdzvērtīgas citiem darbiniekiem?

A
atbild:
25. jūnijā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba devējs un darbinieks par darba līguma noteikumiem vienojas un tad līgumu noslēdz. Līgumā ir minēts darba laiks, darba laika uzskaites forma, darba alga, darba pienākumi utt.

 Ar papildu darbu ir saprotams darbs pie tā paša darba devēja, piemēram, atvaļinājuma laikā aizvietot kādu kolēģi un saņemt par to attiecīgu samaksu.

Par to, vai Jums ir tiesības pie cita darba devēja strādāt blakus darbu, ir jāskatās darba līgumā, vai nav minēti ierobežojumi vai nav norādīts, ka tas ir jāsaskaņo ar darba devēju.

 Slēdzot darba līgumu ar citu darba devēju, notiek tāda pati vienošanās par to, kāds būs darāmais darbs, darba laiks, alga un pienākumi.  Jūsu uzdevums ir saprast, kā abus darbus apvienot un izpildīt nolīgto. Darba devēju uzdevums ir nodrošināt Jūs ar darbu atblīstoši līgumā noteiktajam un maksāt atlīdzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 120 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas