E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6384
Lasīšanai: 2 minūtes

Kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. februārī, 2015
Inguna

Strādāju uzņēmumā no 20.10.2011. - 28.02.2015. Par visu šo periodu esmu izmantojusi 27 atvaļinājuma dienas, no kurām 19 bija apmaksājamās. Par cik neizmantotajām atvaļinājuma dienām man pienāktos kompensācija, ja darba līgums tiek pārtraukts no 01.03.2015.?

A
atbild:
10. februārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbinieka darba periodi, tai skaitā izmantotais atvaļinājums, tiek reģistrēti viņa individuālajā kartītē, kas atrodas uzņēmuma personāldaļā vai pie grāmatveža. Diemžēl pieredze liecina, ka pēc darbinieka vārdiem nevar spriest par faktisko izmantotā atpūtas laika uzskaiti. Cilvēks gluži vienkārši  nevar atcerēties visu absolūti precīzi, cik dienas un kurā laikā vairāku gadu periodā ir izmantotas un cik no tām bijušas apmaksātas. Tādējādi ļoti precīzi izskaitļot neizmantotā atvaļinājuma dienas no malas nav iespējams.

Ja izlemsiet darba attiecības pārtraukt, Jums pienāksies visa neizmantotā atvaļinājuma laika kompensācija naudā. To nosaka Darba likuma 149.panta 5.daļa.

Ikgadēji darbiniekam ir tiesības uz 4 kalendāro nedēļu atvaļinājumu. Darba devējs šajā laikā apmaksā tās dienas, kad darbiniekam būtu bijis jāstrādā. Jums ir tiesības darba devējam lūgt izskaidrot Jūsu individuālajā kartītē uzrādīto informāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas