E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6078
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

Bērna kopšanas atvaļinājumu var pārtraukt ātrāk

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2015
Natalija

Labdien! Sakiet, vai darba devējs var atteikt uz iesniegumu, ka es agrāk gribu sākt strādāt pēc bērna kopšanas atvaļinājuma? Atvaļinājums beidzas maija beigās, bet man pēc apstākļiem ērtāk sākt strādāt tuvākā laikā. Paldies!

A
atbild:
14. janvārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

No 2015.gada 1.janvāra Darba likuma 156.pantā spēkā ir norma, kas dod tiesības darbiniecei rakstveidā lūgt iespēju atgriezties no šī atvaļinājuma ātrāk. Minētajā normā ir norādīts termiņš, kādā iesniegums iesniedzams, un tā skan šādi:

„Bērna kopšanas atvaļinājuma pārtraukšana pirms piešķirtā atvaļinājuma termiņa beigām īstenojama darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajā kārtībā vai pamatojoties uz darba devēja un darbinieka vienošanos. Darbiniekam ir tiesības atgriezties darbā, paziņojot par to darba devējam ne mazāk kā divas nedēļas iepriekš, ja objektīvu apstākļu dēļ zudis pamats turpmākai bērna kopšanai.” 

Vienlaikus Jums der atcerēties, ka neizmantotais bērna kopšanas atvaļinājuma laiks atbilstoši DL 156.panta 1.punktam  nezūd. To Jums ir tiesības izmantot citā laikā, līdz bērns sasniedz astoņu gadu vecumu.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas