E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5540
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Politika
2
2

Kur pārliecināties par politiski represētās personas statusu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. oktobrī, 2014
Baiba

Labdien. Tēvs dzimis 1957.gadā Tomskas apgabalā, divas reizes ar māti mēģinājis atgriezties Latvijā 1958. un 1962.gadā, bet "čekisti" nosūtīja viņu atpakaļ uz Sibīriju, no 57 gadu vecuma viņam kā politiski represētai personai pienākas pensija. Šobrīd, aizejot uz VSAA, tie paziņo, ka viņam politiski represētā statuss piešķirts nelikumīgi un pensiju viņam nav iespējams saņemt. Kādēļ tāda netaisnība? Kur mums vērsties, lai šo jautājumu atrisinātu?

A
atbild:
03. novembrī, 2014
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

No 2011.gada 1.jūlija politiski represētās personas statusa noteikšana un atņemšana ir Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) kompetence. PMLP norāda: ja pārvalde būtu pieņēmusi lēmumu par šī statusa atņemšanu, personai bija jāsaņem rakstisks lēmums, kura tā būtu tiesīga apstrīdēt, ja tam nepiekristu.

Jūsu tēvs var vērsties tuvākajā PMLP teritoriālajā nodaļā, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu, vai uzrakstīt iesniegumu PMLP Personu statusa kontroles nodaļai (Čiekurkalna 1.līnija 1, korpuss 3, Rīga LV-1026), lai pārliecinātos par savu atbilstību politiski represētās personas statusam.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas