E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5408
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas

Par pensijas apdrošināšanas perioda dokumentiem represēto bērniem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. oktobrī, 2014
LienaKoridze

Esmu dzimusi 13.06.1957.g., man ir politiski represētās personas statuss. Tēvs bija atbrīvots - 15.08.1956.g. Līdz 1960.gadam mana ģimene dzīvoja izsūtījumā Sibīrijā. No dokumentiem ir tikai mātes darba grāmatiņa. Mans darba stāžs ir 38 gadi. Taču nav dokumentu, kas pierādītu represiju periodu, ko varētu ieskaitīt apdrošināšanas stāžā trīskāršā apmērā. Kā tiks aprēķināta mana pensija?

A
atbild:
20. oktobrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Politiski represētā persona, kura dzimusi vecāku izsūtījuma vai nometinājuma laikā, apdrošināšanas periodu, kura laikā tā atradās izsūtījumā vai nometinājumā, pierāda ar dokumentu, kas apliecina vecāku atrašanos izsūtījumā vai nometinājumā, un personas dzimšanas apliecību. Vecāku atrašanos izsūtījumā apliecina Iekšlietu ministrijas, prokuratūras, arhīva vai tiesas izsniegts dokuments par politisko represiju periodu vai par reabilitāciju.

Apdrošināšanas perioda sākuma datums ir personas dzimšanas diena, un beigu datums ir vecāku izsūtījuma vai nometinājuma beigu datums. Ja vecāku izsūtījuma vai nometinājuma beigu datumi atšķiras, tad ņem vērā tā vecāka izsūtījuma vai nometinājuma beigu datumu, kuram izsūtījuma vai nometinājuma periods beidzies vēlāk.

Dokumenti jāiesniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas