E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5251
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Drošība

Par laulības noslēgšanu jāraksta iesniegums ieslodzījuma vietas administrācijai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. septembrī, 2014
Ksenija

Sveiki. Es vēlētos uzzināt, vai man ir iespēja noslēgt laulību ar personu, kas atrodas Olaines cietuma slimnīcā?

A
atbild:
29. septembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

 Ieslodzījuma vietā noslēgt laulības ir iespējams. Ja vēlaties noslēgt laulību ar notiesāto, kas atrodas ieslodzījuma vietā, Jums ir jāvēršas ar iesniegumu pie cietuma administrācijas.

Kārtību, kā notiek laulības reģistrācija ieslodzījuma vietā, nosaka Ministru kabineta noteikumu Nr.761 „ Noteikumi par civilstāvokļa aktu reģistriem kārtību” trešā daļa. 

MK noteikumos ir teikts:

„/../58. Persona, kura vēlas noslēgt laulību ar ieslodzīto personu, iesniegumu nosūta ieslodzījuma vietas administrācijai pa pastu vai iesniedz personīgi. Iesniegumā norāda, vai aizpildīto iesniegumu persona vēlas saņemt pa pastu vai personīgi.

59. Ieslodzījuma vietas administrācija nodod saņemto iesniegumu ieslodzītajai personai. Minētā persona aizpilda iesniegumu, norādot ziņas par sevi, un pievieno laulības noslēgšanai nepieciešamos dokumentus.

60. Ieslodzījuma vietas priekšnieks ar parakstu un zīmogu apliecina ieslodzītās personas parakstu. Iesniegumu un laulības noslēgšanai nepieciešamos dokumentus personai, kura vēlas noslēgt laulību ar ieslodzīto personu, izsniedz personīgi vai nosūta pa pastu.

61. Dzimtsarakstu nodaļas amatpersona, pieņemot iesniegumu vai izziņu par laulības noslēgšanai nepieciešamo dokumentu pārbaudi, vai garīdznieks, pieņemot izziņu par laulības noslēgšanai nepieciešamo dokumentu pārbaudi, vienojas ar ieslodzījuma vietas administrāciju un personu, kas vēlas noslēgt laulību ar ieslodzīto personu, par laulības noslēgšanas dienu un laiku./../”

 Laulības noslēgšanai nepieciešamos dokumentus nodrošina personas, kuras vēlas noslēgt laulību. Ja personām nav laulības noslēgšanai nepieciešamo dokumentu, tos pieprasa ar pilnvarotas personas vai brīvības atņemšanas vietas administrācijas starpniecību.

Ar brīvības atņemšanas iestādes priekšnieka parakstu apliecināto laulības noslēgšanas pieteikumu kopā ar citiem dokumentiem ir jāiesniedz dzimtsarakstu nodaļā, kuras darbības iecirknī atrodas brīvības atņemšanas iestāde, vai arī savas konfesijas garīdzniekam. To izdara persona, kura vēlas noslēgt laulību ar ieslodzīto. Personai, kura neatrodas brīvības atņemšanas iestādē, atļauja laulības noslēgšanai nav vajadzīga.

Dzimtsarakstu nodaļas pārzinis vai attiecīgās konfesijas garīdznieks pieņem pieteikumu laulības noslēgšanai, vienojas ar laulības pieteicēju un brīvības atņemšanas iestādes administrāciju par laulības noslēgšanas laiku un veic izsludināšanu. Laulību noslēdz noteiktajā laikā brīvības atņemšanas vietā divu pilngadīgu liecinieku klātbūtnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas