E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4528
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
2

Virzība likumprojektā par smēķēšanu uz balkoniem

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūnijā, 2014
Svetlana Jansone

Vai saskaņā ar spēkā esošajiem likumdošanas aktiem ir atļauts smēķēt daudzdzīvokļu māju lodžijās/balkonos (dzīvoklis īpašumā)? Ja ir atļauts, lūdzu norādīt aktu, kurš atļauj/neaizliedz smēķēt lodžijā/balkonā. Pateicos!

A
atbild:
10. jūnijā, 2014
Laura Studente
LV portālam
Saeima
Sabiedrisko attiecību biroja Preses dienests

Šobrīd tāds normatīvais akts, kas paredzētu aizliegumu smēķēt uz balkoniem, nav pieņemts, tomēr viss liecina par to, ka drīz šī norma tiks ieviesta, jo šādu aizliegumu paredz grozījumi likumā "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu", kurus 3.jūnijā izskatīja atbildīgā Sociālo un darba lietu komisija, līdztekus arī vienojoties papildināt likuma "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" mērķi ar vispārēju principu, ka smēķēšana citas personas klātbūtnē ir aizliegta, ja cita persona pret to iebilst.

Likumprojekts paredz virkni jaunu smēķēšanas ierobežojumu. Smēķēt būs aizliegts publiskās vietās citas personas klātbūtnē, ja viņa pret to iebilst, kā arī jebkurā vietā, kur atrodas bērni. Ja kādas mājas iedzīvotājiem būs pamatoti iebildumi, smēķēt nedrīkstēs arī uz daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoniem un lodžijām.

Savukārt aizliegums smēķēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kāpņu telpās, gaiteņos un citās koplietošanas telpās papildināts ar normu, ka smēķēt nedrīkst arī tuvāk par 10 metriem no šo māju ieejām, ārējām kāpnēm vai lieveņiem.

Par grozījumiem likumā "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" otrajā un trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai. Savukārt Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja Preses dienesta vadītājs Juris Vīgulis informē, ka atbildīgā komisija ir šo likumprojektu sagatavojusi otrajam lasījumam un lūgs  Saeimu to izskatīt 12.jūnija sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas