E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7512
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Saeimas komisija komunicē ar iniciatīvas iesniedzēju

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. jūnijā, 2015
Jānis

Vai Saeimas komisijas priekšsēdētājam (Mandātu, ētikas, iesniegumu kom.) ir tiesības aizliegt pilsoņu grupai piedalīties Saeimas sēdē, kurā tiktu izskatīta iedzīvotāju iesniegta iniciatīva (manabalss.lv)? Vairāki iedzīvotāji ir sūtījuši iesniegumus par MARIHULATVIA dalību sēdē, lai piedalītos debatēs un aizstāvētu viedokli par marihuānas dekriminalizāciju. Pretī viņi ir saņēmuši kategorisku noraidījumu no priekšsēdētāja, tam saucot šo grupu par "diletantiem" un minot, ka sēdē piedalīsies viens vienīgs cilvēks, kas ir par dekriminalizāciju, un tas it kā ir pietiekami. Vai tas ir normāli un svarīgākais - vai tas ir likumīgi? Sēde nav plānota kā aizklāta/slēgta veida.

A
atbild:
06. jūlijā, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam
Saeima
Vitālijs Orlovs, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs

Saeimas deputāts un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs LV portālam paskaidroja, ka iniciatīvas „Marihuānas dekriminalizācija”, kura savāca nepieciešamos parakstus manabalss.lv, iesniedzēji ir citas personas. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pienākums jautājuma risināšanā ir komunicēt ar iesniedzējiem, attiecīgi to pārstāvji tiek aicināti uz sēdēm izklāstīt savu nostāju.

Komisiju sēdēs ir ierasta prakse, ka uzaicinātās organizācijas deleģē pārstāvjus (1-3 cilvēkus) savas nostājas paušanai un iesaistei debatēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas