E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4474
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājums pagarinās par svētku dienu skaitu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. maijā, 2014
Linda

Sakiet, lūdzu, ja es ņemu apmaksātu kārtējo atvaļinājumu 2 nedēļu apmērā, sākot no 13.jūnija šogad, ar kuru datumu man jāatgriežas darbā?

A
atbild:
02. jūnijā, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba devējs, sūtot darbinieku atvaļinājumā, raksta rīkojumu, norādot atvaļinājuma piešķiršanas periodu – sākot ar pirmo dienu un beidzot ar pēdējo. Tādējādi dienu, kas ir Jūsu pēdējā atvaļinājuma diena, Jūs varat izlasīt rīkojumā. Ja darba devējs neiepazīstina darbinieku ar rīkojuma saturu, tad darbinieks par laiku, kad tam jāierodas darbā, būtu mutiski jāinformē. 

Tā kā divu kalendāro nedēļu laika periodā no 13.jūnija iekrīt divas svētku dienas – 23. un 24.jūnijs, Jūsu atvaļinājums par svētku dienu skaitu pagarinās. Darba likumā ir noteikts, ka neatkarīgi no tā, vai svētku dienas iekrīt darba dienā, sestdienā vai svētdienā, darbinieka ikgadējais apmaksātais atvaļinājums pagarinās par attiecīgu svētku dienu skaitu ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laikā.

 Izrietoši no iepriekšteiktā, darbā Jums būtu jāierodas 29.jūnijā, ja strādājat maiņu darbu vai 30.jūnijā, ja strādājat normālu darba laiku - 40 stundas nedēļā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 170 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas