E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3680
Lasīšanai: 2 minūtes

Atestāta dublikātā jānorāda tā izsniegšanas datums

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2014
Solvita Zipre

Kāds datums jāraksta atestāta dublikātā: nozaudētā atestāta vai dublikāta izsniegšanas datums? Ko darīt, ja iestāde, kur jāiesniedz dublikāts, neņem pretī un apgalvo, ka vajag dublikāta izsniegšanas datumu (šā gada)?

A
atbild:
05. februārī, 2014
Laura Studente
LV portālam

Atestāta dublikātā jānorāda dublikāta izdošanas datums (konkrētajā gadījumā – šī gada) un šis diploma dublikāts jāreģistrē dublikātu reģistrācijas žurnālā.

Dokumentu juridiskā spēka likuma 7.pants paredz, ka to dublikātu izdod, pamatojoties uz tiem dokumentiem, saskaņā ar kuriem izdots oriģināls. Izdodot diploma dublikātu, jāvadās no tiem dokumentiem, uz kuru pamata diploms tika izsniegts – konkrēto iestādes lēmumu, rīkojumu, nevis no iepriekš izsniegtā diploma datiem.

MK noteikumu Nr.916 „Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība” 16.punktā teikts, ka rekvizītā „dokumenta datums” norāda dokumenta parakstīšanas datumu.

Tātad dokumenta dublikātā (tai skaitā diploma dublikātā) rekvizītā „dokumenta datums” ir jānorāda dublikāta parakstīšanas datums, nevis dokumenta pirmreizējās izsniegšanas datums. Papildus jāņem vērā, ka saskaņā ar MK noteikumu Nr.916 63.punktu dokumenta autors nodrošina izdoto dokumenta dublikātu uzskaiti. Līdzīgs regulējums ir arī MK noteikumu Nr.202 „Kārtība, kādā izsniedz valsts atzītus augstāko izglītību apliecinošus dokumentus” 38.punktā, saskaņā ar kuru diplomu dublikātus reģistrē diplomu dublikātu izsniegšanas reģistrācijas žurnālā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas