E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33893
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Vai ir noteikts termiņš, kādā jāveic auto atsaukuma remonts

J
jautā:
12. septembrī, 2024
Līga

Labdien! Vai un kas Latvijā regulē kārtību un termiņu, kādā auto dīleriem ir jāveic rūpnīcas atsaukumu remonts? Šobrīd rindā gaidu sešus mēnešus, dīleris informē, ka vēl jāgaida vismaz 1,5 gadi. Uztraucos, jo šādā laika periodā rūpnīcas atsaukums taču var provocēt arī citus defektus. 

A
atbild:
22. oktobrī, 2024
Sandis Zellis
jurists

Nav konstatējams, ka kāds normatīvais akts noteiktu konkrētus termiņus, kādā auto dīlerim būtu jāveic rūpnīcas atsaukumu remonts. Eiropas Parlamenta un Padomes 2018. gada 30. maija Regulas (ES) 2018/858 par mehānisko transportlīdzekļu un to piekabju, kā arī tādiem transportlīdzekļiem paredzētu sistēmu, sastāvdaļu un atsevišķu tehnisku vienību apstiprināšanu un tirgus uzraudzību un ar ko groza Regulas (EK) Nr. 715/2007 un (EK) Nr. 595/2009 un atceļ Direktīvu 2007/46/EK 17. panta 1. punkts vien noteic, ka importētāji nekavējoties veic korektīvus pasākumus, kas vajadzīgi, lai nodrošinātu, ka ražotāju uzraudzībā tiek panākta minētā transportlīdzekļa, sistēmas, sastāvdaļas, atsevišķas tehniskas vienības, detaļas vai aprīkojuma atbilstība, vai attiecīgā gadījumā – lai tas tiktu izņemts no tirgus vai atsaukts 

Līdz ar to transportlīdzekļa atsaukuma remonts ir veicams objektīvi īsākajā laikā, ņemot vērā faktiskās iespējas. Tomēr saprotams, ka laiks var būt atkarīgs arī no paša autoražotāja rīcības, ja, piemēram, nemaz vēl nav izstrādāta aizvietojamā oriģinālā rezerves daļa. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas