E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33801
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
3
3

Bērnu rotaļu laukuma rekonstrukcija

J
jautā:
04. septembrī, 2024
Arnolds

Labdien! Mūsu pagalmā (starp četrām daudzdzīvokļu mājām) ir bērnu laukums, kas ir pilnīgi sadrupis un nepilda savas funkcijas, pat ir bīstams. Mēs plānojam organizēt aptauju par bērnu laukuma remontu. Domājam sadalīt projekta summu proporcionāli starp mājām. Vai, formulējot aptaujas lēmuma projektu, mēs atbilstam 50% + viena balss slieksnim vai tomēr 75%? Vai šim uzdevumam ir nepieciešams izpildītāja projekts? Bērnu laukuma izkārtojums un komplektācija atšķirsies no oriģināla. 

A
atbild:
11. septembrī, 2024
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Gundars Lācis, zvērināts advokāts

Vispirms jānoskaidro, kam pieder zeme, uz kuras izbūvēts bērnu rotaļu laukums. Bērnu rotaļu laukums ir būve. Vēsturiskajam bērnu rotaļu laukumam Valsts zemes dienestā pieejama dokumentācija. Izvērtējot jūsu rekonstrukcijas ieceri, būvvalde jums sniegs atbildi uz jautājumu, vai bērnu rotaļu laukuma rekonstrukcijai ir nepieciešama jauna rekonstrukcijas dokumentācija. 

Ja māja sadalīta dzīvokļu īpašumos un zemesgabals konkrētās mājas īpašniekiem pieder kā kopīpašums, tad "par" jānobalso dzīvokļu īpašniekiem, kuri pārstāv vismaz trīs ceturtdaļas no visiem dzīvokļu īpašumiem (Dzīvokļa īpašuma likuma 17. panta (71) daļa). 

Ja bērnu rotaļu laukums atrodas arī uz blakus esošo māju īpašnieku zemes, tad arī šo māju dzīvokļu īpašniekiem jāveic tāds pats balsojums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 100 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas