E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33786
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kad par automašīnas novietošanu neatļautā vietā var sodīt atkārtoti

J
jautā:
03. septembrī, 2024
Māris

Cik bieži var sodīt par auto novietošanu stāvēšanai neatļautā vietā (par to pašu pārkāpumu)? Piemēram, pašā vakarā atbraucu mājās, nevienas brīvas stāvvietas visā kvartālā vairs nav, noliku auto smilšu laukumā blakus atkritumu kastēm. Kāds tomēr pasūdzējās, atbrauca PP un uzlika sodu. Vai man auto uzreiz pārvietot? Vai nevar būt tā, ka pēc pusnakts jau ir jauna diena un kaimiņi atkal var zvanīt policijai, kas atkal atbrauks un uzliks jaunu sodu? 

A
atbild:
17. septembrī, 2024
Sandis Zellis
jurists

Atbilstoši Administratīvās atbildības likuma 26. panta otrajai daļai, ja par administratīvo pārkāpumu ir piemērots administratīvais sods, taču administratīvais pārkāpums turpinās un netiek pārtraukts, administratīvo sodu par administratīvā pārkāpuma turpināšanu piemēro pēc tam, kad ir pagājis saprātīgs laiks administratīvā pārkāpuma pārtraukšanai. 

Ievērojot minēto, likumā nav noteikts konkrēts termiņš, kādā administratīvais pārkāpums būtu jānovērš. Proti, saprātīgais laiks ir nenoteikts tiesību jēdziens, kas jāpamato (jāpiepilda ar saturu) atbilstoši faktiskajai situācijai. 

Automašīnu pārvietot stāvēšanai atļautā vietā ir iespējams ļoti īsā laikā, tomēr konkrētajā gadījumā šis laiks ir atkarīgs arī no tā, kad par piemēroto sodu esat uzzinājis (pierādīšanas jautājums). Visticamāk, ja vakarā nepareizi novietoto automašīnu pārvietosiet stāvēšanai atļautā vietā tikai nākamajā dienā, tad atkārtoti netiksiet sodīts, tomēr šāda rīcība nav godprātīga un atbalstāma. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas