E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33316
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
5
1
5

Ārvalstī piemērotā soda turpmāka izciešana Latvijas Republikā

J
jautā:
17. jūlijā, 2024
Jānis

Labdien! Paziņa ir apcietināts Francijā. Tiesa jau ir bijusi, un viņam piemēroja pusotra gada cietumsodu. Ir pagājuši četri mēneši. Kur vērsties, lai varētu viņu pārvest uz Latviju? Kā to realizēt? Informācijā, kuru var atrast, minēts, ka jāvēršas Tieslietu ministrijā, bet vairāk nekas nav teikts.

A
atbild:
31. jūlijā, 2024

Kriminālprocesa likuma 682. panta pirmā daļa noteic, ka personas izdošanu var lūgt, ja ir pamats uzskatīt, ka ārvalstī atrodas: persona, kura tiek turēta aizdomās vai ir apsūdzēta tāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas sodāms pēc Latvijas Krimināllikuma un par kuru paredzēta brīvības atņemšana, kuras maksimālā robeža nav mazāka par vienu gadu, ja starptautiskais līgums neparedz citu termiņu; persona, kura Latvijā notiesāta ar brīvības atņemšanu uz laiku, kas ir ne mazāks par četriem mēnešiem. 

Kriminālprocesa likuma 691. panta pirmā daļa paredz, ka personas izdošana Latvijai no Eiropas Savienības dalībvalsts notiek, pamatojoties uz Ģenerālprokuratūras pieņemtu lēmumu par Eiropas apcietinājuma ordera (turpmāk – Eiropas apcietinājuma lēmums) izdošanu. 

Konkrētajā gadījumā, ja persona vēlas tikt izdota Latvijas Republikai turpmākai soda izciešanai Latvijas Republikā, tai ar iesniegumu jāvēršas Francijas Republikas attiecīgajā ieslodzījuma vietā, kas minēto jautājumu nodos tālākai izskatīšanai. 

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 128 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas