E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33213
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darba pienākumu veikšana attālināti ir legāla, ja puses par to ir vienojušās

J
jautā:
05. jūlijā, 2024
Liga

Sveiki! Vēlos noskaidrot, vai atbilstoši likumam galvenais grāmatvedis, kad valstī nav pandēmijas, drīkst strādāt attālināti? Kā var pierādīt, ka darbs patiešām tiek veikts? Ja var strādāt attālināti, vai ir pareizi nest darbu uz mājām, kur pie datora var piekļūt arī trešās personas?

A
atbild:
16. jūlijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

No 01.08.2021. Darba likumā ir ietverta tiesība darbiniekam un darba devējam vienoties par darba pienākumu veikšanu attālināti. Vienošanās tiek noformēta kā grozījumi darba līgumā par darba pienākumu izpildes vietu.  

Tādējādi darba pienākumu izpilde attālināti ir legāla, ja puses par to ir rakstveidā vienojušās. 

Uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumi paredz darbinieka atbildību darba pienākumu izpildei nepieciešamo tehnisko līdzekļu (datoru u. c.), kā arī programmatūras lietošanai. Ar tiem darbinieks tiek iepazīstināts, un viņš ar parakstu apliecina, ka darba devēja noteiktās prasības tiks ievērotas.  

Darbinieka darba pienākumu izpildi kontrolē darba devējs vai tā nozīmēts atbildīgais darbinieks, piemēram, struktūrvienības vadītājs. Konkrētajā situācijā, ja uzņēmuma grāmatvedis nepildītu darba līgumā nolīgtos darba pienākumus, sekas būtu acīmredzamas. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas