E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33079
Lasīšanai: 2 minūtes

Klientam jābūt iespējai pārliecināties par cilvēku, kas viņu aprūpē

J
jautā:
24. jūnijā, 2024
Rasma

Mana aprūpētāja atrodas atvaļinājumā, un mani sāka apkalpot cita aprūpētāja. Es zinu tikai viņas vārdu, nezinu viņas uzvārdu,  un viņa atsakās to pateikt. Vai man ir tiesības aprūpētājai prasīt dokumentu, kas apliecina viņas personu, vai nosūtījumu no SK aprūpes koordinatores, kas apliecina viņas tiesības mani aprūpēt?  

A
atbild:
28. jūnijā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums, kurā paredzēta aprūpe mājās, un Ministru kabineta noteikumi par šo pakalpojumu nosaka tā saturu un samaksas kārtību. Likums un Ministru kabineta noteikumi neregulē to, kādā veidā aprūpētājs norīkojams darbā, kāda apliecība viņam izgatavojama un kad tā jāuzrāda. Aprūpētāja darba organizēšanu un saziņu ar klientu nosaka darba devējs iekšējos dokumentos.  

Aprūpētājam, kurš klientu aprūpē viņa mājās, par pakalpojuma sniegšanu ir jāsagatavo aprūpes darbu izpildes apliecinājumi. Piemēram, tā var būt darba laika uzskaites lapa. 

Lai nerastos pārpratumi, klientam jābūt iespējai pārliecināties par cilvēku, kas viņu aprūpē. Par aprūpes jautājumiem un savu sociālo aprūpētāju jājautā aprūpes koordinatoram. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas