E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32753
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba līgumā ir jānorāda darbavieta, kurā darbinieks tiek nodarbināts

J
jautā:
23. maijā, 2024
Olga

Labdien! Vai darba devējs, kamēr darbinieks slimo, drīkst viņu pārlikt strādāt citā nodaļā tai pašā jomā, ja darbinieks nepiekrīt attiecīgajām izmaiņām? Atgriežoties darbā pēc slimošanas, darbinieka amata vieta jau ir aizņemta, un jāgaida rīkojums, kam nevēlas piekrist.

A
atbild:
30. maijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Saskaņā ar Darba likuma normām darba līgumā ir jānorāda darbavieta, kurā darbinieks tiek nodarbināts. Tā var būt viena konkrēta darbavieta vai vairākas. Ja darba pienākumu veikšana nav paredzēta noteiktā darbavietā, darba devējs darbinieku var nodarbināt dažādās vietās.  

Ja jūsu darba līgumā kā darbavieta ir norādīta viena konkrēta vieta (piemēram, nodaļa) un darba devējs vēlas jūs norīkot veikt darbu citā nodaļā, par to savstarpēji jāvienojas vai jāgroza darba līguma nosacījumi atbilstoši Darba likuma 97. vai 98. pantā noteiktajai kārtībai.  

Senāts spriedumā lietā Nr. SKC-1335/2020 atzinis, ka darbavietu neuzskata par līguma būtisko sastāvdaļu, taču to iespējams mainīt, tikai pusēm vienojoties. Iepriekš noteikto darbavietu darba devējs nevar grozīt vienpusēji. 

Ja darbinieks nepiekrīt parakstīt darba līguma grozījumus, darba devējs var izmantot DL 98. pantā paredzēto iespēju uzteikt darba līgumu ar nosacījumu, ka darba tiesiskās attiecības izbeidz, ja darbinieks nepiekrīt tās turpināt atbilstoši darba devēja piedāvātajiem darba līguma grozījumiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas