E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32735
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā saņemt zemesgrāmatas apliecību

J
jautā:
22. maijā, 2024
Linda

Labdien! Martā iegādājos īpašumu, bet tikai nesen atklāju, ka neesmu ne elektroniski, ne vēstulē saņēmusi zemesgrāmatu. Kur man vērsties, lai to elektroniski saņemtu? 

A
atbild:
23. maijā, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Ja tiesā iesniegtajā nostiprinājuma lūgumā ir norādīts, ka par tiesību nostiprināšanu ir nepieciešams saņemt dokumentu (piemēram, zemesgrāmatu apliecību) un par to ir veikta kancelejas nodevas apmaksa, dokumentu izsniegšanai sagatavo nekustamajam īpašumam piederīgā tiesa. 

  • Ja nostiprinājuma lūgumā ir norādīts, ka pieprasītie dokumenti būtu jānosūta pa pastu, tiesa nosūta dokumentus pa pastu uz lūgumā norādīto adresi. 
  • Ja nostiprinājuma lūgumā ir norādīts, ka pieprasītie dokumenti būtu jānosūta elektroniski, tiesa nosūta dokumentus elektroniski uz lūgumā norādīto e-pasta adresi. 
  • Ja nostiprinājuma lūgumā nav norādīts veids, kādā vēlas saņemt dokumentus, tiesa tos ir sagatavojusi izsniegšanai nekustamajam īpašumam piederīgajā tiesā.

Ja nostiprinājuma lūgumā nebija norādīts par pieprasīto dokumentu nosūtīšanu pa pastu vai uz e-pastu, ir jāsazinās ar nekustamajam īpašumam piederīgo tiesu. Kontakti ir pieejami šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas