E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32144
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene
1
1

Ja vecāks bērna klātbūtnē izsaka negatīvas piezīmes par otru vecāku

J
jautā:
20. martā, 2024
Tīna

Labdien! Ar bērna tēvu dzīvojam šķirti. Ko darīt, ja bērna tēvs bērna ciemošanās laikā slikti runā par māti, bērnam to dzirdot, un tādējādi grauj bērna psihi? Ar tēvu par to ir runāts, taču bez rezultātiem. Aizliegt tikties ar bērnu arī nevaru, tikai caur tiesu. Ko iesākt?

A
atbild:
25. martā, 2024

Bērna un viņa vecāku saskarsmes tiesības ir nostiprinātas Civillikuma 181. un 182. pantā. No Civillikuma normām izriet, ka minētās tiesības primāri ir bērna tiesības, savukārt vecākiem to izmantošana vienlaikus ir arī pienākums. Tādējādi vecāks, uzturot tiešus kontaktus un attiecības ar bērnu, nodrošina viņam nepieciešamo ģimenes gādību. Jebkurai personai ir pienākums atturēties no tādām darbībām, kas varētu negatīvi iespaidot bērna attiecības ar kādu no vecākiem. Plašāk par saskarsmes tiesībām un pienākumiem lasiet LV portāla publikācijā šeit. 

Jūs varat vērsties pēc konsultācijas bāriņtiesāAtbilstoši Bāriņtiesu likuma 16. pantā noteiktajam bāriņtiesai ir tiesības, piemēram, lūgt psihologu veikt personas vai ģimenes psiholoģisko izpēti un saņemt psihologa atzinumu par izpētes rezultātiem. 

Latvijā darbojas Bērnu aizsardzības centrs, kur tiek sniegta psiholoģiskā palīdzība. Centra uzticības tālrunis ir 116111, kā arī pieejamas e-konsultācijas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas