E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32090
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ilglaicīga satikšanās ieslodzījuma vietā

J
jautā:
15. martā, 2024
klavs

Kam jāraksta iesniegums, ja ieslodzījuma vietā nav piemērotu apstākļu satikšanās laikā uz 24 stundu tikšanos? 

A
atbild:
26. martā, 2024

Latvijas Sodu izpildes kodeksa 45. panta trešajā daļā noteikta ar brīvības atņemšanu notiesāto satikšanās ar radiniekiem un citām personām. 

Saskaņā ar Latvijas Sodu izpildes kodeksa 45. panta trešo daļu ilglaicīgo satikšanos laikā notiesātajam atļauts uzturēties kopā ar radiniekiem – vecākiem, bērniem, brāļiem un māsām, vectēvu, vecomāti, mazbērniem vai laulāto. Ar brīvības atņemšanas iestādes priekšnieka lēmumu var tikt atļautas ilglaicīgās satikšanās arī ar citu personu, ja līdz soda izciešanas sākumam notiesātajam ar konkrēto personu ir bijusi kopēja saimniecība vai kopīgs bērns. 

Ja ieslodzījuma vietā nav piemērotu apstākļu, lai nodrošinātu ilglaicīgu satikšanos, ieteicams ar iesniegumu vērsties pie ieslodzījuma vietas priekšnieka, lai situāciju risinātu. Ja tā netiek risināta un sūdzības tiek ignorētas, persona var vērsties pie Latvijas Republikas Tiesībsarga vai informēt par situāciju Tieslietu ministriju.  

Cita starpā norādāms, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 827 “Ieslodzījuma vietu pārvaldes nolikums” 3. punktu pārvaldes priekšnieks pieņem lēmumu par privātpersonas apstrīdēto pārvaldes amatpersonas izdoto administratīvo aktu vai faktisko rīcību, ja ārējos normatīvajos aktos nav noteikts citādi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas