E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31146
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Jāceļ prasība par piespiedu nomas maksas noteikšanu

J
jautā:
06. decembrī, 2023
Aivars

Labdien! Uz manas zemes atrodas citai personai, kura dzīvo Krievijā, piederošas ēkas. Sūtīju vēstules, lai vienotos par nomas maksu, bet tās tika atsūtītas atpakaļ kā nesaņemtas. Kā man tālāk rīkoties?

A
atbild:
13. decembrī, 2023
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Indra Dogādova, zvērināta advokāte

Jums ir tiesības vērsties Latvijas Republikas vispārējās jurisdikcijas tiesā un celt prasību par piespiedu nomas maksas noteikšanu pret ēkas īpašnieku, ņemot vērā Civilprocesa likuma 27. panta otro daļu, kas paredz, ka prasība pret atbildētāju, kura dzīvesvieta nav zināma vai kuram nav pastāvīgas dzīvesvietas Latvijā, ceļama pēc viņa nekustamā īpašuma atrašanās vietas vai viņa pēdējās zināmās dzīvesvietas.

Pirms prasības celšanas tiesā ieteiktu vērsties pie zvērināta advokāta juridiskās palīdzības saņemšanai, ņemot vērā, ka, lai sniegtu pilnvērtīgu atbildi, advokātam ir jāiepazīstas ar visiem pierādījumiem, jāzina faktiskie un būtiskie lietas apstākļi, kā arī jebkuras prasības noformēšanai jāievēro juridiski apsvērumi un, iespējams, nosacījumi attiecībā uz tiesas nolēmumu izpildi Krievijas Federācijā (ja tiek pieņemts jums labvēlīgs spriedums).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas