E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30955
Lasīšanai: 2 minūtes

Sarkano līniju noteikšana

J
jautā:
12. novembrī, 2023
Liāna

Sveiki! Vai sarkanās līnijas noteikšana no pašvaldības puses tiek noteikta vienpersoniski bez privātīpašumā dzīvojošās ģimenes informēšanas?

A
atbild:
13. novembrī, 2023

Atbilstoši Aizsargjoslu likuma 1. panta 13. punktam sarkanā līnija ir līnija, kas norobežo ielas vai piebrauktuves (arī inženierkomunikāciju koridoru) izbūvei nepieciešamo teritoriju, kurā nekustamā īpašuma lietošanas tiesības aprobežotas saskaņā ar normatīvajiem aktiem, no apbūvējamās vai citādā veidā izmantojamās teritorijas un ko pilsētās un ciemos nosaka vietējā pašvaldība normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Ņemot vērā, ka sarkano līniju noteikšanas priekšnosacījumi izriet no normatīvo aktu prasībām (būvniecības jomā), pašvaldībām ir deleģētas tiesības šajā jautājumā, t. sk. tās, kas izriet no Pašvaldību likumā noteiktajām pašvaldības funkcijām un uzdevumiem (Pašvaldību likuma 10. pants).

Pašvaldības izdotos saistošos noteikumus izsludina oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” saskaņā ar Pašvaldību likuma 47. pantu.

Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likuma 2. pants nosaka: “Oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis” ir Latvijas Republikas oficiālais izdevums, un tajā publicētā informācija ir oficiāla publikācija. Informāciju oficiālajā izdevumā publicē elektroniski šajā likumā un citos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tīmekļvietnē www.vestnesis.lv. Oficiālā publikācija ir publiski ticama un saistoša. Neviens nevar aizbildināties ar oficiālajā izdevumā publicēto tiesību aktu vai oficiālo paziņojumu nezināšanu.”

Ņemot vērā minēto, atsevišķa fizisko personu (īpašnieku) informēšana par pašvaldības saistošo noteikumu pieņemšanu un izsludināšanu nav paredzēta ārējos normatīvajos aktos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas