E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30870
Lasīšanai: 2 minūtes

Prasība tiesā, lai nodibinātu ceļa servitūtu

J
jautā:
04. novembrī, 2023
Jānis

Labdien! Lauka vidū ir izveidoti 13 apbūves zemesgabali, kuriem pa vidu ir zemesgabals, kas plānots kā iela ar apgriešanās laukumu. 2007. gadā tika izstrādāts detālplānojums, kurā tika paredzēts, ka man jādod ceļa servitūts, kas dabā neeksistē, lai konkrēto ielu savienotu ar reģionālo autoceļu. Patlaban pret mani ir celta prasība tiesā, lai dodu servitūtu īpašumiem, ar kuriem man nav kopējas robežas, un tiesa pagaidām balstās uz detālplānojumu, ka man jāpiešķir servitūts topošajai ielai. Vai tas ir likumiski?

A
atbild:
29. novembrī, 2023
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Indra Dogādova, zvērināta advokāte

No jūsu aprakstītās situācijas secināms, ka pret jums celta prasība tiesā par ceļa servitūta nodibināšanu uz jums piederoša zemesgabala. Ņemot vērā, ka prasītājam ir jāpierāda sava prasība un jāiesniedz attiecīgi pierādījumi, tad tiesā noteikti ir iesniegti pierādījumi, kas pamato, kāpēc nepieciešams apgrūtināt jums piederošo zemesgabalu. Lai izvērtētu, vai prasījums ir pamatots, būtu nepieciešams iepazīties ar lietas materiāliem.

Ieteiktu jums vērsties pie zvērināta advokāta, kurš var sniegt atbilstošu juridisko palīdzību ceļa servitūta nodibināšanas jautājumos, jo, neredzot lietas materiālus, nav iespējams sniegt objektīvu juridisko palīdzību šajā jautājumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas