E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29416
Lasīšanai: 3 minūtes

Kas norādīts autobusu sarakstā

J
jautā:
15. maijā, 2023
Inese

Labdien! Autobusa maršrutā no Rīgas caur Kalngali un Garupi uz Carnikavu pieturās ir izvietoti ļoti dīvaini autobusu saraksti. Tie nevis parāda, cikos autobuss ierodas konkrētajā pieturā, bet gan rāda gala atiešanas laikus. Kā lai braucējs zina, cikos autobuss aties no viņam vajadzīgās pieturas? Kāpēc autobusu saraksti pieturās (vismaz virzienā Rīga–Kalngale–Carnikava) nav līdzīgi kā vilcienu saraksti, kur konkrētajā stacijā ir norāde, cikos pienāks vilciens? Paldies par atbildi!

A
atbild:
08. jūnijā, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Autotransporta direkcijas mājaslapā ir atrodama informācija par to, ka visā Latvijā pieturās tiek izvietotas reģionālo maršrutu autobusu kustības vienotas informācijas un dizaina sarakstu plāksnes. Sarakstos attēlota informācija par maršrutiem, kuros konkrētā pietura iekļauta; norādīts visu autobusu, kas konkrētajā pieturā apstājas, izbraukšanas laiks no šīs pieturas, kā arī sezonalitāte un nedēļas dienas, kurās reisi tiek izpildīti. Ja ir jautājumi, tad pasažieri var sazināties ar pārvadātāju, jo kustības saraksta plāksnē tiek norādīta aktuālā kontaktinformācija.

Jūsu minētajā maršrutā Rīga–Kalngale–Carnikava jaunie saraksti ir izvietoti.

Neesat norādījusi, kurā pieturā izvietotais autobusu kustības saraksts nav saprotams.

Piemēram, pieturā Garciems, kas ir pirms Garupes, izvietotajā sarakstā viss ir saprotams. Saraksta pirmajā kolonnā “Izbrauc no pieturas” ir norādīts laiks, cikos autobuss izbrauc no Garciema pieturas: 7.32; 8.40; 10.02; 12.35; 13.32; 18.05. Nākamajā kolonnā “Reisa virziens” norādīts, pa kādu maršrutu konkrētais autobuss kursē, piemēram: Carnikava–Saulkrasti–Zvejniekciems–Robežu iela vai Carnikava–Ādaži–(Gaujas iela) u. c. Trešajā kolonnā norādīts laiks, cikos konkrētais autobuss pienāk reisa galapunktā. Sarakstā iepretī konkrētajam reisam ir norādītas dienas, kad autobuss kursē, piezīmes (paskaidrotas saraksta apakšā), pārvadātājs un maršruta numurs.

Šāda veida informācija ir pieejama arī nākamajā pieturā – Garupe. Piemēram, informācija par vienu reisu abās autobusu pieturās.

Informācija pieturā Garciems.

Izbrauc no pieturas

Reisa virziens

Pienāk galapunktā

Izpildes dienas

Piezīmes

Izpilda

Maršruts

13.32

Carnikava–Ādaži (Gaujas iela)–Kadaga

14.00

1  2  3  4  5 - -

LSA

6855

Informācija pieturā Garupe.

13.35

Carnikava–Ādaži (Gaujas iela)–Kadaga

14.00

1  2  3  4  5 - -

LSA

6855

Sarakstā ir norādīti arī tālruņa numuri. Šajā maršrutā pasažierus pārvadā AS CATA (CAT), tālr. 64122121, un SIA “Latvijas sabiedriskais transports” (LSA), tālr. 67113322. Sazinoties ar pārvadātājiem, var uzzināt vajadzīgo informāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas