E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30621
Lasīšanai: 2 minūtes

Kāda būs amatpersonas mēnešalga, ja tiek mainīta darbavieta

J
jautā:
04. oktobrī, 2023
Irina

Labdien! Man ir jautājums par algas kategoriju valsts amatpersonai, ja tiek mainīta darbavieta. Esmu nostrādājis vienā iestādē piecus gadus un tagad mainu darbavietu, eju strādāt uz citu iestādi. Kāda mēnešalgas kategorija būtu piemērojama jaunajā darbavietā? Paldies.

A
atbild:
17. oktobrī, 2023
Valsts kanceleja
Eva Bērze, Komunikācijas departamenta konsultante

Kopš 2022. gada 1. jūlija valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbinātajiem mēnešalgu grupas vairs netiek iedalītas kategorijās. Pašreizējā sistēma paredz mēnešalgu grupas intervālu, kura ietvaros konkrētu mēnešalgu nodarbinātajam nosaka iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota persona, ņemot vērā nodarbinātā kvalifikāciju un kompetences, darba snieguma līmeni un regulāro darba apjomu.

Līdz ar to jaunā mēnešalga tiks noteikta, ņemot vērā attiecīgajam amatam paredzēto mēnešalgu grupas intervālu, iepriekšminētos kritērijus un iestādes darba samaksas sistēmu.

Šo kārtību regulē Ministru kabineta noteikumi “Noteikumi par valsts institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību, kā arī par profesijām un specifiskajām jomām, kurām piemērojams tirgus koeficients”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas