E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30596
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Informācijas saņemšana no valsts aizsardzības dienesta

J
jautā:
02. oktobrī, 2023
Jānis

Labdien! Vasarā pieteicos valsts aizsardzības dienestam (VAD). Medicīnas komisijā izgāju visas pārbaudes, un netiku iesaukts valsts aizsardzības dienestā saskaņā ar VAD likuma 8. panta pirmās daļas 1. punktu (veselības stāvoklis neatbilst valsts aizsardzības dienestam noteiktajām prasībām). Tiku noņemts no dienesta uzskaites, pamatojoties uz VAD likuma 7. panta pirmās daļas 3. punktu. Protams, nekāda informācija par manu veselības stāvokli man netika sniegta. Sanāk, ka pēc dienas, kas aizvadīta veselības pārbaudēs, vienīgais, ko par to zinu, ir, ka neesmu derīgs VAD. Vai ir iespējams šo informāciju iegūt?

A
atbild:
06. oktobrī, 2023

Personai ir tiesības saņemt detalizētu informāciju no valsts aizsardzības dienesta, nosūtot savu pieprasījumu uz e-pasta adresi: vad@klustikaravirs.lv vai zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni: 1827.

Latvijas Republikas valsts aizsardzības dienests atrodas Aizsardzības ministrijas pakļautībā. Iestādes lēmums ir administratīvais akts. Iestāde nevar pieņemt lēmumus, tos nepamatojot ar likumu.

Latvijā ir spēkā Ministru kabineta rīkojums Nr. 420 “Par valsts aizsardzības dienesta iesaukšanas kontroles komisiju”. Komisijas sekretariāta funkciju nodrošina Aizsardzības ministrija. Kontroles komisija kontrolē un pārskata Aizsardzības ministrijas pieņemtos lēmumus, izskata personu sūdzības par šiem lēmumiem, kā arī lemj par iesaukšanu valsts aizsardzības civilajā dienestā.

Tādējādi jums ir tiesības pārsūdzēt attiecībā uz jums pieņemto lēmumu Aizsardzības ministrijas sekretariātā.

Savukārt kontroles komisijas lēmumu iesaucamais varēs pārsūdzēt tiesā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas