E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30122
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Informācija par visām nozīmētajām zālēm ir iekļauta medicīniskajā dokumentācijā

J
jautā:
07. augustā, 2023
Jānis

Gribu nedaudz pārfrāzēt jautājumu Nr. 29611, ko uzdevu iepriekš. Vai ir iespējams pārbaudīt, ka slimnīcas dotie medikamenti ir pareizi? Slimnīcā tika dotas dažādas tabletes, un dažas no tām, iespējams, nav minētas epikrīzē. Dažas tabletes ir “uz rokas”, tāpēc vēlētos tās identificēt, ņemot vērā neseno gadījumu, ka slimnīcā pacients bez viņa piekrišanas tika iesaistīts klīniskā pētījumā un saņēma placebo medikamentus, turklāt placebo medikaments bija ar beigušos derīguma termiņu. Sazinoties ar slimnīcu, atbildi nesaņēmu, tāpēc vēlos pārbaudīt medikamentus, neatkarīgi no slimnīcas.

A
atbild:
05. septembrī, 2023

Lai sniegtu atbildi uz jūsu jautājumu, sazinājāmies ar Veselības inspekciju. Tur paskaidroja, ka visa informācija par pacienta ārstēšanu, tostarp ārsta nozīmētajām zālēm, ir iekļauta pacienta medicīniskajā dokumentācijā. Pilnīga informācija par pacienta ārstēšanu ietverta arī ārstniecības iestādes pacienta izrakstā jeb epikrīzē. Pacientam par zālēm, kuras tiek pielietotas ārstēšanā, būtu jāvaicā ārstniecības iestādē.

Ja jūs uztrauc slimnīcas ārstēšanas taktika un nerodas pārliecība, ka slimnīca pietiekami iesaistās problēmas risināšanā, aicinām ar iesniegumu vērsties Veselības inspekcijā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas