E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2993
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Atkritumi
2
2

Maksa par atkritumu apsaimniekošanu dzīvoklī dzīvojošas personas prombūtnē

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. oktobrī, 2013
Rudīte

Šī gada 1.oktobrī stājas spēkā grozījumi MK noteikumos par atkritumu maksu. Līdz šim bija kārtība, ka dzīvokļa īpašnieks nama apsaimniekotājam uzrakstīja iesniegumu, ka dzīvoklī neviens nedzīvo un maksa par atkritumu apsaimniekošanu netika ieturēta, kaut gan patiesībā dzīvoklis bija apdzīvots. Vai no 1.oktobra neatkarīgi no tā, vai dzīvoklis ir apdzīvots vai nē, maksa par atkritumu apsaimniekošanu tiks ieturēta no katra dzīvokļa īpašuma?

A
atbild:
18. oktobrī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Iepriekš Ministru kabineta noteikumos Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” bija teikts:

„11. Ja dzīvoklī uz tiesiska pamata dzīvojoša persona (turpmāk – dzīvoklī dzīvojoša persona) atrodas pagaidu prombūtnē vismaz septiņas dienas pēc kārtas, par viņu šai laikā netiek iekasēta maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, asenizāciju, kanalizāciju un ūdens patēriņu, ja tas dzīvoklī netiek uzskaitīts ar skaitītājiem.

12. Dzīvokļa īpašnieks iepriekš paziņo pārvaldniekam par dzīvoklī dzīvojošas personas prombūtni, ja tā ilgst vismaz septiņas dienas pēc kārtas, bet pēc attiecīgās personas atgriešanās informē par to pārvaldnieku. Informācija par dzīvoklī dzīvojošas personas pagaidu prombūtni nav izpau­žama trešajām personām.”

Pēc 25.septembra, kad stājās spēkā grozījumi šajā normatīvajā aktā, minētie punkti ir svītroti un maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu iekasē arī dzīvokļa iemītnieku prombūtnes laikā.

Taču jāuzsver MK noteikumu Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 2.punktā noteiktais: „Noteikumi piemērojami līdz dienai, kamēr dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarota persona ar nodošanas un pieņemšanas aktu pārņem dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības un dzīvokļu īpašnieki nav savstarpēji vienojušies par to, kā tiek noteikta katra īpašnieka apmaksājamā daļa par saņemto pakalpojumu un tā sniegšanas kārtība.”

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 125 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas