E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29704
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Par kādiem pakalpojumiem netiek maksāts no mājas uzkrājuma fonda

J
jautā:
16. jūnijā, 2023
guntis

Labdien! “Rīgas namu apsaimniekotājs”. Daudzdzīvokļu māja. Pienāk rēķini par lapu savākšanu, zāles pļaušanu un izvešanu, visādu cauruļu remontu: par to tiek prasīta atsevišķa samaksa, lai gan mums ir uzkrājums remontdarbiem. Vai drīzumā mūs piespiedīs maksāt arī par sniega tīrīšanu un izvešanu?

A
atbild:
20. jūnijā, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļu īpašnieku kopībai ir tiesības noteikt maksājumus uzkrājumu fondam, un to paredz Dzīvokļa īpašuma likuma 13. panta 2.1 un 2.2 punkts.

Dzīvokļa īpašnieks atbilstoši viņa dzīvokļa īpašumā ietilpstošās kopīpašuma domājamās daļas apmēram sedz uz dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma pamata noteiktos izdevumus citu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas darbību veikšanai, kas nodrošina dzīvojamās mājas uzlabošanu un attīstīšanu, veicina optimālu tās pārvaldīšanas izdevumu veidošanu un attiecas uz:

  • kopīpašumā esošo dzīvojamās mājas elementu, iekārtu vai komunikāciju nomaiņu, kas palīdzēs samazināt mājas uzturēšanas izmaksas;
  • pasākumiem, kuru rezultātā samazinās izdevumi par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu.

Tātad uzkrājuma fonda līdzekļi netiek paredzēti tādām darbībām kā zāles pļaušana, sniega tīrīšana u. c. Maksājumus par šādām darbībām parasti reglamentē starp dzīvokļa īpašniekiem un pārvaldnieku noslēgtais līgums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 124 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas