E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29671
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atvaļinājumu pagarina par svētku dienu skaitu

J
jautā:
14. jūnijā, 2023
Ruta

Ja mans atvaļinājums sākas no 15.06.2023. un ir četras kalendārās nedēļas ilgs, vai darbā jāierodas 17.07.2023.? Vai svētku dienas skaita sestdienās un svētdienās?

A
atbild:
20. jūnijā, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba devējs rīkojumā par atvaļinājuma piešķiršanu parasti norāda piešķirtā atvaļinājuma termiņu: pirmo un pēdējo dienu. Darbiniekam vienmēr ir tiesības šo informāciju prasīt izskaidrot, lai neveidojas nevajadzīgi pārpratumi.

Jūsu situācijā, ja atvaļinājums ir piešķirts uz četrām kalendāra nedēļām, sākot ar 15. jūniju, atvaļinājuma pēdējā diena būs 15. jūlijs. Jūsu atvaļinājuma laikā iekrīt trīs svētku dienas – 23., 24. jūnijs un 9. jūlijs –, kas kopumā atvaļinājumu pagarināja par trīs dienām, pieskaitot tās pēdējai atvaļinājuma dienai – 12. jūlijam. 

Atbilstoši Darba likuma regulējumam atvaļinājumu piešķir kalendāra nedēļās (Darba likuma 149. panta pirmā daļa), bet atvaļinājuma laikā darba devējs apmaksā tikai tās dienas, kad darbiniekam būtu bijis jāstrādā (Darba likuma 75. panta astotā daļa).

Svētku dienas ir noteiktas likuma “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” 1. pantā, un tās svin attiecīgajā nedēļas dienā, kad tā iekrīt. Tādējādi svētku dienas var būt arī sestdienā un svētdienā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 263 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas