E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28986
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Vai darbnespējas lapas laikā ir tiesības atrasties publiskās vietās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. martā, 2023
Zita

Labdien! Vai darbinieks ilgstošas darbnespējas laikā (B lapa) var apmeklēt kursus, kultūras pasākumus, kafejnīcu, ja saslimšana neapdraud citu cilvēku veselības stāvokli (pēcoperācijas laiks, muguras problēmas, lauzta roka u. tml.)? Vai viņš drīkst apmeklēt veikalus, svinēt svētkus (dzimšanas dienu, vārda dienu u. c.)? Vai drīkst iet uz frizētavu un skaistumkopšanas salonu (veikt manikīru vai pedikīru u. c.)? Kuri noteikumi to nosaka?

A
atbild:
28. martā, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pacienta tiesības vispārēji ir regulētas Pacientu tiesību likuma 15. pantā. Pacienta pārvietošanās brīvību darbnespējas periodā tiesību akti detalizēti nereglamentē. 

MK noteikumu Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” 10. punkts nosaka, ka darbnespējas lapu ārstniecības iestādes ārsts vai ārsta palīgs izsniedz pēc personas personīgas apskates un izmeklēšanas, pieņemto lēmumu pamatojot medicīniskajā dokumentācijā. Tādējādi par personas ārstēšanas režīma noteikšanu atbildīgs ir ārstējošais ārsts, kurš darbnespējas lapu izsniedzis.

Ja jums ir nepieciešams noskaidrot, kādas ir jūsu tiesības darbnespējas lapas laikā apmeklēt kursus, kultūras pasākumus u. c. publiskas vietas, jums tas jāvaicā savam ārstam.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas