E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28870
Lasīšanai: 2 minūtes

Iebraukšana pagalmā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. martā, 2023
Dainis Reinieks

Labdien! 2022. gada 25. martā uzdevu jautājumu par caurbrauktuvi un servitūta tiesībām (Nr. 25902). Fasādes mājas apsaimniekotājs draudēja pārkodēt elektroniskos vārtus, liedzot iebraukšanu pārējo divu pagalma māju iedzīvotājiem un ļaujot izmantot caurbrauktuvi tikai kājāmgājējiem. Iemesls – pagalma māju īpašnieki negribēja līdzfinansēt fasādes mājas pagraba remontu, kas ir zem caurbrauktuves, ko lieto visu trīs māju iedzīvotāji. (Pateicos zvērinātam advokātam par ātru atbildi!) 2023. gada martā fasādes mājas apsaimniekotājs pēc fasādes mājas pagraba remonta (zem caurbrauktuves) pārkodēja elektroniskos vārtus. Divu pagalma māju iedzīvotāji, kuri iepriekš pirka elektroniskās atslēgas (bez attaisnojuma dokumentiem, skaidrā naudā) vairs nevar atvērt vārtus, lai piebrauktu pie savām mājām ar auto. Liels lūgums paskaidrot, kā labāk rīkoties šajā situācijā, lai pagalma māju iedzīvotāji varētu piekļūt savām mājām ar auto!

A
atbild:
14. martā, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Jūs iepriekš rakstījāt (Nr. 25902), ka pagraba konstrukciju apsekošanu veica sertificēts būvinženieris, kurš apstiprināja, ka nesošās konstrukcijas zem caurbrauktuves ir sliktā tehniskā stāvoklī, un rekomendēja līdz brīdim, kad tiks veikta konstrukciju pastiprināšana, caurbrauktuvi neizmantot iebraukšanai pagalmā.

Cik saprotams, šīgada martā jau ir veikti darbi, un, lai atkal nebojātu caurbrauktuvi, tā ir liegta iebraukšanai pagalmā un atļauta kājāmgājējiem.

Lai juridiski precīzi atbildētu uz jūsu jautājumu, būtu jāiepazīstas ar visiem dokumentiem. Tāpēc ieteiktu vērsties pie kvalificēta jurista vai zvērināta advokāta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas