E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28838
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba līguma izmaiņas noformējamas rakstveidā, pusēm vienojoties

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2023
Zane

Labdien! Uzņēmumā esmu nostrādājusi vairāk nekā 6 mēnešus (uz pilnu slodzi). Pārbaudes laiks ir pagājis. Tagad darba devējs vēlas atgriezties pagātnē un piedāvāt man 1/2 slodzi, jo es nepiekrītu papildu darbiem bez papildu samaksas. Vai darba devējs var šādi rīkoties? No darba devēja puses izskan draudi par atlaišanu.

A
atbild:
16. martā, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 39. pants nosaka, ka darba līgums uzskatāms par noslēgtu ar brīdi, kad darbinieks un darba devējs ir vienojušies par veicamo darbu un darba samaksu, kā arī darbinieka turpmāku pakļaušanos noteiktai darba kārtībai un darba devēja rīkojumiem. Pamats darbinieka nodarbināšanai ir darba līgumā ietvertie nosacījumi (DL 40. pants). Proti, darbinieks nolīgtajā darba laikā izpilda darba līgumā noteiktos pienākumus.

Ja abas puses piekrīt, atbilstoši DL 97. pantam grozīt darba līgumu un nolīgtos nodarbinātības noteikumus darbinieks un darba devējs var, tikai savstarpēji vienojoties. Šajā gadījumā attiecīgi piemērojami šā likuma 40. panta noteikumi – visas izmaiņas noformējamas rakstveidā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas