E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2878
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Laulības šķiršana pie notāra

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. septembrī, 2013
Sanita Smirnova

Labdien! Mani vecāki jau nedzīvo kopā 10 gadus, mēs meitas esam jau pieaugušas (20 un 25 gadi), mamma vēlas šķirties, ar tēvu arī vienosies (kopīgu mantu nav). Cik es saprotu, to var izdarīt mēneša laikā (pie zvērināta notāra) un samaksa ir tie 70,50 Ls? Kādi dokumenti ir nepieciešami un kādas vēl varētu būt papildus izmaksas? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
25. septembrī, 2013
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja laulātajiem, kuri ilgstoši nedzīvo kopā un ir nolēmuši šķirt laulību, nav domstarpību par mantas sadali, laulību salīdzinoši ātri var izšķirt pie notāra.

Zvērināts notārs var uzsākt laulības šķiršanas lietu, pamatojoties uz abu laulāto kopīgu notariāli apliecinātu iesniegumu. Pie notāra abām pusēm jāierodas vienlaikus, tad arī uz vietas tiks sagatavots iesniegums.

Iesniegumam par laulības šķiršanu būs jāpievieno laulības apliecības oriģināls vai dzimtsarakstu iestādes izsniegts izraksts no civilstāvokļa aktu reģistra. Protams, nepieciešamas arī pases.

Laulība parasti tiek izšķirta mēneša laikā, un izmaksas par notāra pakalpojumiem laulības šķiršanas lietā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli un attiecīgās valsts nodevas, ir Ls 70,60.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas