E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28467
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba līguma grozīšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. janvārī, 2023
Iveta

Strādāju par vecāko pavāru, pacēla minimālo algu (620 eiro), un man sanāk tikai par 20 eiro lielāka alga. Vai tā drīkst? Teica, ka martā ar atpakaļejošu datumu izmaksāšot starpību, ja pacels lielāku. Vai tas ir iespējams? Paldies!

A
atbild:
30. janvārī, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Grozījumi Darba likumā noteic, ka darbiniekam minimālā mēneša darba alga normālā darba laika ietvaros no 2023. gada 1. janvāra ir 620 eiro.

Minimālā darba alga ir pati zemākā mēneša darba alga, kas visiem darba devējiem obligāti jānodrošina saviem darbiniekiem par darbu normāla darba laika ietvaros. Tas nozīmē, ka darbiniekam, kam ir darba līgumā nolīgts normālais darba laiks, darba devējs nav tiesīgs izmaksāt mazāku algu kā 620 eiro mēnesī.

Ja jums darba līgumā ir nolīgta cita alga, nevis minimālā, tad par jebkurām izmaiņām darba līgumā, tostarp nolīgtā atalgojuma palielināšanas apmēru, puses vienojas.

Darba līgumu grozījumi veicami, ievērojot Darba likuma 97. pantā (darba līguma grozīšana, darbiniekam un darba devējam vienojoties) noteikto kārtību – tās noformējamas rakstveidā.

Proti, jums par atalgojuma jautājumu ir jārunā ar darba devēju, vienošanās ir jānoformē rakstveidā un abpusēji jāparaksta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas