E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28292
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādnieka tiesības

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. janvārī, 2023
Edgars

Labdien!

Ko darīt, ja tiesu izpildītāja bloķē kontu, atstājot tikai 500 eiro? Ir jāmaksā uzturlīdzekļi četriem bērniem, un, ja nemaksāšu, sāks piedzīt vēl trīs parādu piedzinēji.

A
atbild:
13. janvārī, 2023

Tiesu izpildītājs piespiedu izpildes procesā piemēro tos piespiedu izpildes līdzekļus, kas ir norādīti Civilprocesa likuma 557. pantā, proti, piedziņu uz darba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem, naudas līdzekļiem kredītiestādēs un naudas līdzekļiem, kas parādniekam pienākas no trešajām personām, kustamo un nekustamo manto.

Parādnieks var mēģināt izlietot savas tiesības, kas noteiktas Civilprocesa likuma 206. panta pirmajā daļā, respektīvi, tiesa, kas taisījusi spriedumu lietā, ir tiesīga pēc lietas dalībnieka pieteikuma, ievērojot pušu mantisko stāvokli, bērnu tiesības vai citus apstākļus, pieņemt lēmumu par sprieduma izpildīšanas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos, kā arī par tā izpildes veida un kārtības grozīšanu. Lēmums par sprieduma izpildīšanas atlikšanu, sadalīšanu termiņos vai izpildes veida un kārtības grozīšanu izpildāms nekavējoties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas