E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28209
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja automašīnas novietošanai nepieciešama speciāla atļauja

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. decembrī, 2022
Andrejs

Sveiki! Vēlos uzzināt, vai ir iespējams, ka pārsūdzēšana būs veiksmīga. Piemēroja sodu par stāvvietu bez atļaujas, kaut arī ir barjeras numurs, uz kuru var piezvanīt, lai tas paceltos uz augšu un varētu iebraukt stāvvietā. 849. zīme. Foto fiksāciju neizdodas apskatīt CSDD mājaslapā. Esmu bijis ciemos pie draugiem, kuri atļāva iebraukt iekšā, atverot barjeru. Paldies!

A
atbild:
04. janvārī, 2023
Sandis Zellis
jurists

Ministru kabineta noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 285.27. apakšpunkts noteic, ka 849. papildzīme (“Pārējā papildinformācija”) norāda informāciju, kuru nesatur pārējās papildzīmes jeb atceļ apstāšanās un stāvēšanas aizliegumu 326., 327., 328. un 329. zīmes darbības zonā transportlīdzekļiem ar speciālām atļaujām, turklāt minētajā apakšpunktā ir norādīts, ka šādā gadījumā vadītājam automobiļa salonā pie priekšējā stikla jānovieto stāvvietas īpašnieka vai pārvaldītāja izdota attiecīga satura atļauja.

Ievērojot minēto, fakts, ka fiziski esat ielaists attiecīgajā autostāvvietā, mehāniski paceļot vārtu barjeru, nenozīmē, ka jums ir tiesības novietot transportlīdzekli konkrētajā autostāvvietā. Šādos apstākļos lēmuma pārsūdzēšana nav pamatota.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas