E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28170
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide
2
2

Vai privātpersonai, kurai ir e-adrese, atbilde jāsniedz veidā, kādā tā vēlas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. decembrī, 2022
Zita

Gribētu zināt Jūsu viedokli. Kā jārīkojas situācijā, ja privātpersonai (organizācijai vai fiziskai personai) ir e-adrese, taču privātpersona prasa sūtīt atbildi (Iesniegumu likums vai Informācijas atklātības likums) vai lēmumu (administratīvā procesa ietvaros) papīra formātā uz tās norādīto pasta adresi vai e-pastā? Jau iepriekš pateicos par sniegto atbildi! Priecīgus svētkus!

A
atbild:
27. decembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Oficiālās elektroniskās adreses likuma 12. pantā noteikts: ja ir aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts, valsts iestāde un privātpersona sazinās elektroniski un elektronisko dokumentu nosūta, izmantojot oficiālo elektronisko adresi. Ja šī likuma 5. panta otrajā daļā minētā fiziskā persona, kurai ir aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts, lūdz izmantot citu saziņas kanālu, lūgumu īpaši pamatojot, minēto lūgumu pēc iespējas ņem vērā un izmanto fiziskās personas norādīto dokumenta paziņošanas veidu.

Ja fiziskajai personai oficiālās elektroniskās adreses izmantošana nav obligāta, visa korespondence pēc oficiālās elektroniskās adreses konta deaktivizēšanas tai paziņojama atbilstoši Paziņošanas likumam. Ja fiziskā persona pēc oficiālās elektroniskās adreses konta deaktivizēšanas saziņai ar iestādi un dokumentu saņemšanai vēlas izmantot elektroniskos sakarus, tā Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā to atkārtoti norāda iestādei.

Privātpersonai – fiziskai personai – oficiālās e-adreses izmantošana ir brīvprātīga. Tas noteikts likuma 5. panta otrajā daļā. Oficiālā e-adrese nav obligāta arī reģistros nereģistrētai personai.

Ja personai ir aktīva oficiālā e-adrese, likums nenosaka noteiktu pienākumu tērēt resursus (laiku un līdzekļus) citam paziņošanas veidam.

Reģistros reģistrēto personu uzskaitījums ir sniegts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas informācijā LV portāla skaidrojumā “No nākamā gada e-adrese juridiskajām personām būs obligāta”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas