E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28026
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības uz atvaļinājuma pabalstu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. decembrī, 2022
Santa

Labdien! Strādāju valsts pārvaldē, 9. decembrī atgriežos darbā pēc BKA. Ir doma nedēļu nostrādāt un izmantot atlikušo (sakrāto) ikgadējo atvaļinājumu. Vai man pienāktos atvaļinājuma pabalsts?

A
atbild:
26. decembrī, 2022
Valsts kanceleja
Santa Jirgensone, Komunikācijas departamenta konsultante

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu (Atlīdzības likums) valsts vai pašvaldības institūcija tai piešķirto finanšu līdzekļu ietvaros iekšējos normatīvajos aktos, pašvaldības saistošajos noteikumos, darba koplīgumos vai darba līgumos amatpersonām (darbiniekiem) var paredzēt pabalstu līdz 50% no mēnešalgas vienu reizi kalendāra gadā, aizejot ikgadējā apmaksātajā atvaļinājumā, ņemot vērā valsts vai pašvaldības institūcijas noteiktos kritērijus, kā arī to, ka atvaļinājuma pabalsts netiek pārcelts uz nākamo kalendāra gadu un, izbeidzot amata (dienesta, darba) attiecības, tas netiek atlīdzināts gadījumā, kad kārtējais atvaļinājums nav izmantots.

Ievērojot minēto, atvaļinājuma pabalsta piešķiršana ir atkarīga no jūsu darbavietas noteiktajiem kritērijiem tā piešķiršanai. Līdz ar to aicinām konsultēties ar personālvadības speciālistu par iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu aprakstītajā situācijā.

Papildus norādām, ka Darba likumā ir noteikts: pēc bērna kopšanas atvaļinājuma darbiniekam ir tiesības uz tādiem darba apstākļu un nodarbinātības noteikumu uzlabojumiem, uz kuriem viņam būtu tiesības, ja viņš nebūtu bijis atvaļinājumā. Darbinieka tiesību uz bērna kopšanas atvaļinājuma izmantošana nevar būt par pamatu darba līguma uzteikumam vai citādai darbinieka tiesību ierobežošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas