E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27940
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Dzīvojamo telpu sanitārā uzkopšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2022
Jānis

Labdien! Radusies nejauka situācija. Esmu noslēdzis dzīvokļa īres līgumu uz gadu, taču esmu nolēmis izvākties, jo mājā ir iemitinājušies prusaki un dzīvokļa izīrētāja nekādā veidā šo problēmu nerisina. Turklāt, kad ievācos miteklī, par to nekas netika minēts. Līgumā ir rakstīts –, ja to pārtrauc pirms laika, ir jāsamaksā visa īres summa par līgumā norādīto termiņu, kas konkrētajā gadījumā ir viens gads. Šobrīd esmu bezizejā, jo šādu summu nevaru atļauties.

A
atbild:
24. novembrī, 2022

Sākotnēji vēršam jūsu uzmanību, ka insektu apkarošana saskaņā ar MK noteikumu Nr. 906 “Dzīvojamās mājas sanitārās apkopes noteikumi” 16. punktu koplietošanas telpās ir mājas pārvaldnieka pienākums. Tādējādi, lai novērstu problēmu ar insektiem (veiktu to apkarošanu), ir nepieciešams ziņot mājas pārvaldniekam (attiecīgi arī dzīvokļa īpašniekam). Ja problēma netiek risināta, jums, piesaistot attiecīgos dienestus, ir jāfiksē insektu esība dzīvojamās telpās un jāpieprasa dzīvokļa īpašniekam to novērst.

Ja īpašnieks to neveic, jums ir tiesības celt prasību tiesā par atkāpšanos no dzīvojamo telpu īres līguma saistībā ar nepiemērotiem dzīves apstākļiem (kas neatbilst līguma priekšmeta būtībai) un lūgt tiesu atzīt par spēkā neesošu līguma normu, kas uzliek jums par pienākumu maksāt par dzīvošanai nederīgām dzīvojamām telpām pēc īres līguma izbeigšanas (vai atkāpšanās no tā). 

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas