E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27243
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Vai jāreģistrējas būvkomersantu reģistrā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. septembrī, 2022
Mārtiņš

Vai kompānijai, kura piegādā un uzstāda saules paneļu elektrostaciju (mikroģenerācijas staciju (līdz 11,1 kW) un elektrostaciju (11,2 kW un vairāk)) ir nepieciešams reģistrēties būvkomersantu reģistrā, ja stacija tiek uzstādīta uz jumta?

A
atbild:
21. septembrī, 2022

Būvniecības likuma 22. panta pirmā daļa nosaka: “Lai sniegtu būvniecības pakalpojumus, komersants reģistrējas Būvkomersantu reģistrā. Būvkomersants ir Būvkomersantu reģistrā reģistrēts komersants.”

Saules paneļu elektrostaciju (iekārtu) piegāde un uzstādīšana uz jumta pati par sevi nav klasificējama kā būvdarbi, un šī iemesla dēļ šādu darbu veikšanai komersantam nav pienākuma reģistrēties būvkomersantu reģistrā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, ja komersants nesniedz būvniecības pakalpojumus, proti, piegādā un uz jumta uzstāda tikai saules paneļu elektrostaciju (iekārtas), tad komersantam nav jāreģistrējas būvkomersantu reģistrā. Savukārt, ja komersants sniedz būvniecības pakalpojumus – projektē jauna ārējā vai iekšējā inženiertīkla būvniecību vai esoša ārējā vai iekšējā inženiertīkla pārbūvi (NACE 2. redakcijas M sadaļa “Profesionālie, zinātniskie un tehniskie pakalpojumi” – 71.12 Inženierdarbības un ar tām saistītās tehniskās konsultācijas) vai veic ārējo vai iekšējo inženiertīklu būvdarbus (NACE 2. redakcijas F sadaļa “Būvniecība” – 43.21 Elektroinstalācijas ierīkošana) –, tad komersantam ir jāreģistrējas būvkomersantu reģistrā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas