E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26993
Lasīšanai: 2 minūtes

Soda samazināšana, ja notiesātais palīdzējis atklāt citu noziegumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. augustā, 2022
Artūrs

Labdien! Vai atbilstoši Krimināllikuma 60. panta nosacījumiem ir iespējams samazināt piespriesto papildsodu? Piemēram, ja ir izciests pamatsods, bet ir piespriests papildsods, proti, probācijas uzraudzība (2 gadi). Paldies!

A
atbild:
10. oktobrī, 2022
Ilona Barkovska
juriste

Krimināllikuma 60. pants nosaka –, ja notiesātais palīdzējis atklāt citas personas izdarītu noziegumu, kas ir tikpat smags, smagāks vai bīstamāks par viņa paša izdarīto noziedzīgo nodarījumu, un šī cita persona par šo noziegumu saukta pie kriminālatbildības, tiesa var samazināt spriedumā noteikto sodu, bet piespriesto mūža ieslodzījumu aizstāt ar brīvības atņemšanu uz divdesmit gadiem.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 642. pantu, ja notiesātais palīdzējis atklāt noziegumu, kas ir tikpat smags, smagāks vai bīstamāks par viņa paša izdarīto noziedzīgo nodarījumu, tās tiesas tiesnesis, ar kuras spriedumu viņš ir notiesāts, pēc ģenerālprokurora iesnieguma var šim notiesātajam samazināt sodu atbilstoši Krimināllikuma 60. pantam. Ja iesniegums tiek izskatīts mutvārdu procesā, to izskata slēgtā tiesas sēdē.

Jautājums par soda samazināšanu ir tās tiesas kompetencē, ar kuras spriedumu persona ir notiesāta. Jautājums tiek izskatīts pēc ģenerālprokurora iesnieguma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas