E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26497
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Atvaļinājuma naudas izmaksa

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūnijā, 2022
Vineta

Labdien! Skola, kurā strādāju, no 2022. gada 1. augusta tiks apvienota ar citu skolu un vēl diviem bērnudārziem, t. i., tiks reorganizēta. No 20.06.22. līdz 24.08.22. man pienākas ikgadējais atvaļinājums. Vai atvaļinājuma nauda tiks izmaksāta pilnā apmērā?

A
atbild:
14. jūnijā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbiniekam ikgadējo atvaļinājumu saskaņā ar atvaļinājumu grafiku vai darbinieka iesniegumu darba devējs piešķir par darbinieka nostrādāto laiku – pēdējo darba gadu. Par to darba devējs raksta rīkojumu un, pamatojoties uz rīkojumā norādīto informāciju, grāmatvedība aprēķina atvaļinājuma naudu.

Darba likums paredz, ka atvaļinājuma nauda ir izmaksājama, dienu pirms darbinieks sāk izmantot tam piešķirto atvaļinājumu, ja vien darbinieks nav pats rakstveidā lūdzis, lai atvaļinājuma naudu pieskaita nākamajai darba samaksas reizei. To nosaka Darba likuma 69. panta ceturtā daļa.

Atbilstoši jautājumā norādītajai informācijai jums atvaļinājums noteiktā apmērā (20.06.–24.08.2022.) tiks piešķirts no pašreizējā darba devēja – skolas. Faktam, ka jūsu atvaļinājuma laikā notiek iestāžu – skolas un bērnudārzu – apvienošana, nav tiešas saistības ar jums piešķirto atvaļinājumu, tādējādi atvaļinājuma nauda jums ir izmaksājama  pilnā apmērā pirms atvaļinājuma.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas